Projecten

Bekijk onze deelprojecten

Luchtfoto van zuidoost Zierikzee

Gebiedsvisie gebied Straalweg en Businesspark

In het gebied tussen het bedrijventerrein de Straalweg en het Businesspark in Zierikzee komen, eerder dan verwacht, een aantal nieuwe ontwikkelingen op ons af. Het is belangrijk dat we deze nieuwe ontwikkelingen goed inpassen en met elkaar verbinden. Daarom hebben we de afgelopen tijd voor dit gebied gewerkt aan een ruimtelijke (concept) gebiedsvisie.
Poststraat

Binnenstad: Poststraat, Appelmarkt

In maart en april 2022 gaan we aan de slag met de herinrichting van de Poststraat. We starten vanaf de Manhuisstraat richting de Dam en de Appelmarkt. Met deze herinrichting, volgens ‘Visie kerngebied Zierikzee’, wordt de aanlooproute naar het Havenplein afgerond. De tijdelijke bestrating die er lag wordt vervangen door nieuw materiaal. Dit wordt aangebracht volgens onderstaande tekening.
Korte Nobelstraat

Herinrichting Korte Nobelstraat en omgeving

Aannemingsbedrijf De Voogd is in januari 2021 gestart met werkzaamheden in de wijk Korte Nobelstraat e.o.
zicht op Poortambacht 11

Poortambacht 11, Inrichting laatste fase

In 2005 is gestart met de ontwikkeling en realisatie van de woonwijk Poortambacht 11, Waterwijk. Een groot deel van Poortambacht 11, Lepelaarstraat, Oosterscheldestraat en de Poortkade, is al afgerond.
Woningen aan de Oude Haven, weerspiegeld in het water

Binnenstad: Restauratie kademuren Oude Haven

De Oude Haven is een uitzonderlijk rijksmonument en bovendien uniek in Europa: Een getijdehaven in een historische binnenstad in combinatie met monumentale gemetselde gewichtsmuren.
artist impression nieuwe Pontes

Groene schil: Pontes Pieter Zeeman - Nieuwbouw scholencomplex

Sinds het voorjaar van 2017 zijn de gemeente Schouwen-Duiveland, de Pontes Scholengroep (Pieter Zeeman) en Obase (SBO De Meie) aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe middelbare school in combinatie met speciaal basisonderwijs.