Binnenstad: Poststraat, Appelmarkt

Het projectgebied betreft de Poststraat vanaf de Manhuisstraat richting de Dam en de Appelmarkt. Met deze herinrichting volgens de ‘Visie kerngebied Zierikzee’ wordt de aanlooproute naar het Havenplein afgerond.
Lees verder

Herinrichting Korte Nobelstraat en omgeving

Aannemingsbedrijf De Voogd is in januari 2021 gestart met werkzaamheden in de wijk Korte Nobelstraat e.o.
Lees verder

Poortambacht 11, Inrichting laatste fase

In 2005 is gestart met de ontwikkeling en realisatie van de woonwijk Poortambacht 11, Waterwijk. Een groot deel van Poortambacht 11, Lepelaarstraat, Oosterscheldestraat en de Poortkade, is al afgerond.
Lees verder

Binnenstad: Restauratie kademuren Oude Haven

De Oude Haven is een uitzonderlijk rijksmonument en bovendien uniek in Europa: Een getijdehaven in een historische binnenstad in combinatie met monumentale gemetselde gewichtsmuren.
Lees verder

Groene schil: Pontes Pieter Zeeman - Nieuwbouw scholencomplex

Sinds het voorjaar van 2017 zijn de gemeente Schouwen-Duiveland, de Pontes Scholengroep (Pieter Zeeman) en Obase (SBO De Meie) aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe middelbare school in combinatie met speciaal basisonderwijs.
Lees verder

Binnenstad: Kerkhof, Poststraat en Hoge Molenstraat

Vanaf september 2019 tot circa april 2020 worden het riool en diverse kabels en leidingen vervangen in de Kerkhof, Poststraat en Hoge Molenstraat in Zierikzee en worden de straten opnieuw ingericht. Door deze gezamenlijke aanpak proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Lees verder

Malta: Riolering Grachtweg (afgerond)

De riolering in een deel van de Grachtweg wordt vervangen.
Lees verder

Binnenstad: Riolering Meelstraat (afgerond)

In de Meelstraat wordt een riolering aangelegd vanaf het Stadhuismuseum tot iets voorbij de Klokstraat. In dit gedeelte van de Meelstraat lag nog geen riool. De woningen zijn nog aangesloten op het riool wat in de achtertuinen ligt. Het oude riool in de achtertuinen is slecht bereikbaar.
Lees verder

Groene schil: Herinrichting Poortambacht 2 (afgerond)

In 2017 en 2018 vinden er diverse werkzaamheden plaats in de wijk Poortambacht in Zierikzee. We vervangen als de gemeente in 2017/2018 de riolering in de Vlakestraat, Volkerakstraat en de Wielingenstraat in Zierikzee. Daarbij pakken we ook gelijk de openbare ruimte aan.
Lees verder

Groene schil: Vissersdijk - reconstructie kademuur (afgerond)

De reconstructie van de kade aan de Vissersdijk is gestart. Aankomende maanden vernieuwt FL Liebregts de kadeconstructie in opdracht van de gemeente Schouwen Duiveland.
Lees verder

Groene schil: Stadsentree Havenpoort (afgerond)

Aan het Groeneweegje, op het terrein van het voormalige zwembad Onderdak, wordt een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Bij de aanleg van de parkeerplaats volgen we de uitgangspunten van het “Masterplan Sas”. Naast de aanleg van het parkeerterrein wordt ook de rijbaan van het Groeneweegje heringericht.
Lees verder

Groene schil: Herinrichting Scheldestraat (afgerond)

In 2018 zal de Scheldestraat vanaf de inrit tot aan de kruising met de Grevelingenstraat opnieuw worden ingericht. De bestaande asfaltverharding is versleten en dient te worden vervangen.
Lees verder