Groene schil: Vissersdijk - reconstructie kademuur (afgerond)

De reconstructie van de kade aan de Vissersdijk is gestart. Aankomende maanden vernieuwt FL Liebregts de kadeconstructie in opdracht van de gemeente Schouwen Duiveland.
werkzaamheden Vissersdijk

Projectinformatie

WERKZAAMHEDEN

De opdracht voor FL Liebregts bestaat uit het ontwerpen en realiseren van de nieuwe kadeconstructie. Het ontwerp is reeds afgerond en bestaat uit een damwandenconstructie met ‘voorhangschorten’. Deze voorhangschorten bestaan uit betonelementen met bakstenen als aangezicht. Hierdoor krijgt de kade een zelfde uitstraling als de kade aan de overzijde. Daarnaast worden nieuwe afmeervoorzieningen aangebracht voor de scheepvaart, zoals houten meerpalen en bolders.

PLANNING

De uitvoeringswerkzaamheden zijn begin december gestart en duren circa vijf maanden. De geplande opleverdatum is uiterlijk 1 mei 2018.

Tijdens de kerstperiode liggen de werkzaamheden twee weken stil. Op 8 januari worden de werkzaamheden weer voortgezet. Het werkterrein wordt dan als eerste ingericht zodat daarna gestart kan worden met het drukken van stalen damwanden en het aanbrengen van de verankeringsconstructie. Dit neemt circa zeven weken in beslag. Daarna volgen nog diverse werkzaamheden zoals het aanbrengen van de voorhangschorten en de afmeervoorzieningen.

WAT MERKT U VAN DE WERKZAAMHEDEN?

Tijdens de uitvoering van het project is het werkterrein afgeschermd waardoor dit deel van de Vissersdijk niet toegankelijk is. De omliggende straten, zoals de Zoutkeetstraat en de Julianastraat blijven te allen tijde toegankelijk. Verder is het voor scheepvaart niet mogelijk om aan te meren aan de kade.

HEEFT U VRAGEN?

Het is mogelijk om vragen te stellen over de werkzaamheden via info@fl-liebregts.nl of via het nummer +31 (0)13 514 14 23.