Groene schil: Herinrichting Poortambacht 2 (afgerond)

In 2017 en 2018 vinden er diverse werkzaamheden plaats in de wijk Poortambacht in Zierikzee. We vervangen als de gemeente in 2017/2018 de riolering in de Vlakestraat, Volkerakstraat en de Wielingenstraat in Zierikzee. Daarbij pakken we ook gelijk de openbare ruimte aan.
Straat in Poortambacht 2

Projectinformatie

VRAGEN?

Heeft u vragen over de werkzaamheden van DELTA Netwerkgroep over de werkzaamheden aan de gas- en drinkwaterleidingen?
Neem dan contact op met Egbert Nieuwdorp, te bereiken via e-mail: hnieuwdorp@dnwg.nl of via het Front Office van DELTA Netwerkgroep op telefoonnummer 0113 74 11 00.

Voor vragen over het riool- en straatwerk kunt u contact opnemen met Jurgen van Egmond (omgevingsmanager) van Aannemersbedrijf Lindeloof B.V..
De vragen kunnen per e-mail aan j.vanegmond@lindeloof.nl worden gestuurd of per telefoon op het nummer 06 21 63 00 80.
Wanneer Lindeloof start met haar werkzaamheden, zal er elke woensdag tussen 14:00 en 15:00uur een spreekuur zijn in de uitvoerderskeet. Hier heeft u de mogelijkheid de uitvoerder vragen te stellen of informatie te krijgen over het werk.

Voor vragen die de gemeente als opdrachtgever betreffen kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer Rinus van Zetten.
Hij is te bereiken via rinus.van.zetten@schouwen-duiveland.nl of via (0111) 452 472.

WAT GAAN WE DOEN?

Riolering

We vervangen als de gemeente in 2017/2018 de riolering in de Vlakestraat, Volkerakstraat en de Wielingenstraat in Zierikzee.

Gas-waterleidingen en stroomkabels

De gas- en waterleidingen en stroomkabels die in de trottoirs liggen worden vervangen door Deltanetwerkbedrijf (DNWB). Voor de bewoners betekent dit dat eerst de trottoirs voor een deel opengebroken worden. De trottoirtegels worden na het aanbrengen van de nieuwe gas- en waterleiding en stroomkabel weer teruggelegd.
Daarna vervangen we de riolering met Aannemersbedrijf Lindeloof.

Deltanetwerkbedrijf (met aannemer De Voogd) vervangt vanaf oktober tot november 2017 de gas- en waterleidingen.Aannemersbedrijf Lindeloof gaat in december  2017 aan de slag met de uitstroomvoorziening (buis via welke al het regenwater uit de wijk in de watergang loopt) bij de Grevelingenstraat. De werkzaamheden van het hele project zijn gereed eind 2018.

Openbare ruimte

De belangrijkste wijziging in de openbare ruimte is dat de straat nu niet “bol” wordt aangelegd, zoals gebruikelijk, maar “hol” zodat al het water naar het midden van de straat stroomt, waar ook afvoeren via een zogenaamde permeobuis wordt aangebracht.
Een tweede wijziging is dat er nu aan beide kanten van de straat duidelijke parkeerplaatsen gemaakt worden. Verder wordt de openbare verlichting geheel vervangen, evenals alle bestratingsmaterialen (straatstenen en trottoirtegels) en het groen gedeeltelijk