Binnenstad: Kerkhof, Poststraat en Hoge Molenstraat

Vanaf september 2019 tot circa april 2020 worden het riool en diverse kabels en leidingen vervangen in de Kerkhof, Poststraat en Hoge Molenstraat in Zierikzee en worden de straten opnieuw ingericht. Door deze gezamenlijke aanpak proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Inkijk straat Kerkhof, met links de Grote Kerk

Projectinformatie

AFSLUITINGEN

Op meerdere momenten worden de straten  afgesloten voor (gemotoriseerd) verkeer.
Bewoners zijn hierover doormiddel van een aparte brief al geïnformeerd. Verkeer wordt daarnaast ter plaatse omgeleid.

CONCEPT-ONTWERPEN

De komende periode gebruiken we om voor de herinrichting van de straten concept-ontwerpen te maken. Het uitgangspunt hiervoor is de "Visie Openbare Ruimte Kerngebied Zierikzee". We horen ook graag wat iedereen van de concept-ontwerpen vindt. We houden daarvoor een  informatiebijeenkomst zodat we de keuzes op de ontwerpen kunnen toelichten. Inwoners in de straten ontvangen te zijner tijd een uitnodiging voor de avond van aannemingsbedrijf De Voogd Grijpskerke BV.

PLANNING

Momenteel worden er kleine sleufjes gegraven om te bepalen waar kabels en leidingen liggen.

  • Hoge Molenstraat

In september en oktober 2019 vinden de ondergrondse werkzaamheden plaats daarna wordt de straat tussen de Schuithaven en het Vrije heringericht en daarmee is fase 1 afgerond. In januari en februari 2020 vindt fase 2 van de werkzaamheden plaatst. Dat betreft alleen de vervanging van de kabels en leidingen tussen het Vrije en de Sint Joostmeet (geen herbestrating)

  • Poststraat / Kerkhof

In november en december 2019 vinden de ondergrondse werkzaamheden in de Poststraat en Kerkhof plaats. Tussen januari 2020 en april 2020 worden de straten heringericht.

VRAGEN?

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Ruud van der Leijé, telefoon (0111) 452 435 of via e-mail ruud.vander.leije@schouwen-duiveland.nl