Groene schil: Herinrichting Scheldestraat

In 2018 zal de Scheldestraat vanaf de inrit tot aan de kruising met de Grevelingenstraat opnieuw worden ingericht. De bestaande asfaltverharding is versleten en dient te worden vervangen.

De herinrichting zal zich kenmerken door veranderingen om de snelheid uit het verkeer te halen en de veiligheid te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de verlegging van de wegas, een drempel ter hoogte van de inrit bij Borrendamme en de markering “SCHOOLZONE” voor de ingang van OBS ’t Kofschip. In het nieuwe ontwerp zijn alle materialen nieuw en worden er nieuwe bomen en beplanting geplant in de nieuwe plantvakken.

Ontwerptekening

Uitvoering & Bereikbaarheid:

Eind februari 2018 worden de te verwijderen bomen en plantvakken gerooid. Vanaf ca. half maart 2018 wordt de Scheldestraat afgesloten voor doorgaand verkeer voor een periode van 10 weken. In deze 10 weken wordt de gehele rijbaan vervangen, dit wordt gedaan in twee fasen. De bereikbaarheid per voertuig van Borrendamme zal te allen tijde worden gegarandeerd. Alle panden zijn gedurende de werkzaamheden altijd te voet bereikbaar.